Miniszteri emlékérem a "Magyar Honvédelm Napja" alkalmából

2015.05.21 17:50

Miniszteri emlékérem a „Magyar Honvédelem Napja” alkalmából.

 

Május 20-án szerdán a Stefánia Palota adott otthont annak az ünnepségnek, melyet a Honvédelem Napja alkalmából rendezett a Honvédelmi Minisztérium a társadalmi szervezetek részére. Kun Szabó István vezérőrnagy a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a meghívott vendégeket. Ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy „a honvédelem napja nemcsak a múltról, hanem a jövőről és a gyermekeinknek átadni kívánt értékekről is szól”. Tábornok úr beszéde végén megköszönte a megjelent társadalmi szervezetek képviselőinek a honvédség, a honvédelem ügye érdekében végzett önzetlen munkát, majd elismeréseket adott át.

A MATASZ Pest Megyei Szervezete javaslatára a honvédelmi miniszter emlékérmet adományozott Kocsi Tamás úrnak, a Gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatójának, aki már több mint öt éve rendkívül sok segítséget nyújt szervezetünknek az „Egy nap a Honvédelemért” elnevezésű megyei honvédelmi nap megrendezéséhez. Az iskola sportpályája mindig kiváló helyszíne volt a honvédelmi nap rendezvényeinek, amelyeken alkalmanként több száz fiatal részére tudtuk megtartani a különböző bemutatókat és tájékoztató programokat. Igazgató úr minden évben nagy hangsúlyt fektetett a honvédelmi nap tökéletes előkészítésére, a programok zavartalan lebonyolítására és azok minél szélesebb körben történő megismertetésére. A honvédelem ügye iránt elkötelezett munkája eredményeként a rendezvényeken az utóbbi években már nem csak a Madách Szakközépiskola tanulói, hanem a gödöllői térséghez tartozó más iskolák diákjai is rész vehettek, így minden évben sok száz fiatal ismerkedhet meg a honvédség és a rendvédelmi szervek életével, tevékenységével.

 

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk, s reméljük, hogy még sok sikeres közös rendezvényt szervezhetünk a jövőben is együtt!

 

Szöveg: Bíró Sándor nyá. hőr. alezredes

 

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.