Megújítottuk lövészeti programunkat

2016.02.06 08:50

Megújítottuk lövészeti programunkat

2016.02.06 08:50

Megújítottuk lövészeti programunkat

 

Gyönyörű napsütés, csípős hideg és forró tea várta január végén a Honvéd Kossuth Lövész Klub szentendrei lőterén a MATASZ Pest Megyei és Fővárosi szervezetei tagjait a 2016-os év első lövészetén. A tagdíjak beszedését és a szükséges adminisztrációt követően, megkezdtük a meghirdetett program szerinti munkát. Az idei évtől a lövészetek alkalmával lőelméleti foglakozásokat is tartunk, azért, hogy ezzel is segíthessük tagjaink lőkészségének fejlesztését. A rövid előadást nagy figyelem kísérte és a hallottakat rögtön ki is próbálhatták a lőállásba lépők. Természetesen elkelt még a segítség, de egyre biztatóbb eredmények születtek.

A kis- és nagy kaliberű pisztolyok mellet az egyik legnagyobb kedvenc most is a PPS géppisztoly volt. A másik csoport közben az AK gépkarabéllyal és a Steyer Manlicher mesterlövész puskával ismerkedett.

 

Megkezdtük a „MATASZ Tavasz Harci Túra” programunk előkészítését is. Kovács Miklós nyá. alezredes úr a 39/49-es tájoló és a térkép használatát mutatta be az érdeklődőknek.

A lövészet végén a fegyverek szét- és összeszerelését gyakorolhatták a tagjaink, és természetesen a fegyverek karbantartása sem maradt el.

A rendezvényünkre meghívtuk, a január 12-én a MATASZ központi irodájában tartott megbeszélés folytatásaként Szép László ezredes urat, a HM Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnök helyettesét, aki elismerően szólt programunkról, az itt szerzett tapasztalatairól. Ezredes úr elmondta, hogy a honvédség számít a MATASZ együttműködésére és támogatására, egyes a honvédelem érdekében végzendő feladat ellátása során.

Tisztelettel várjuk érdeklődő tagjainkat a következő havi lövészetre is, melynek tervezett időpontja február 26. péntek.

 

Szöveg: Bíró Sándor nyá. alez.

Kép: Benke Tamás nyá. alez.

 

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.