Megérett a munka gyümölcse

2015.03.20 12:11

„Megérett a munka gyümölcse”

 

A Stefánia Palotában került sor legszebb nemzeti ünnepünk, március 15-e  alkalmából, a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetekben kimagasló teljesítményt nyújtó személyek elismeréseinek átadására.

A Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségének résztvevőit Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, illetve Boros Bánk Levente kabinetfőnök köszöntötte. Vezérőrnagy úr felidézte az 1848-as forradalom és szabadságharc főbb eseményeit, és megfogalmazta annak a mai napig is fennmaradt üzenetét vagyis, hogy „ha fegyverrel nem is lehetett, de eleink tudással, a dicső honvédekre való emlékezéssel és a passzív ellenállás révén tovább dacoltak a kétfejű császári sassal. 1848-ban nem csak az ifjúság idealizmusa, de a civil kurázsi, a tiszta állampolgári bátorság győzedelmeskedett Magyarországon, és ezért egyáltalán nem véletlen, hogy legszebb nemzeti ünnepünk alkalmából kerül sor a társadalmi szervezetek elismeréseinek átadására is”. Tábornok úr ünnepi beszédében azzal folytatta gondolatait, hogy „haza ott van, ahol sok-sok emberöltő óta ugyanazon a nyelven szólítjuk meg egymást, magyarul meséljük a mesét, magyarul éljük a mindennapokat, ahol makacsul ragaszkodunk a tájhoz. Ezt a hazát nem lehet lecserélni, kiosztani, elárulni vagy félbevágni, akárhányszor is rajzolják át a határokat. Hogy ez a gondolat megmaradhasson, és hogy 1848−49 üzenetét unokáink is megérthessék, abban elvitathatatlan szerepe van a civil szervezeteknek úgy a jelenben, mint a jövőben is, hiszen az önök szervezetei nemcsak a honvédelem, hanem a teljes magyar nemzet ügyét is munkálják.”

Az ünnepség az elismerések átadásával és az elismerésben részesültek, meghívott vendégek tiszteletére adott műsorral folytatódott. Legnagyobb örömünkre,  megyei szervezetünk tagja, a MATASZ egyik alapítója és jelenleg is funkcióban lévő alelnöke, Kerekes Sándor  nyugállományú ezredes úr is a kitüntetettek között szerepelt. Ezen a napon vehette át eredményes munkája elismeréseként „Aranykor” kitüntető cím ezüst fokozatát, melyhez ezúton is gratulálunk, és természetesen gratulálunk a MATASZ Megyei Szervezetei kitüntetésben részesült többi tagjának is.

                                   

A képen balról jobbra Kerepeczki Zoltán, Gömze Sándor, és Kerekes Sándor.

Kerekes úr kiemelkedően eredményes munkát végzett az elmúlt években a Német - Magyar tartalékosok kapcsolatainak elősegítésében illetve erősítésében, érdekeik önzetlen képviseletében. Több alkalommal közreműködött a német tartalékosok által Magyarországnak adományozott eszközök és anyagok címzettekhez való eljuttatásában az adományok átadásában. A korábbi években jelentős munkát végzett a MATASZ tagjainak a honvédségi sportversenyeken való megjelenése és eredményes szereplése érdekében. Tevékenységével nagyban hozzájárult a MATASZ céljai eléréséhez, a MATASZ által végzett munka széles körű megismertetéséhez, a közösségi élet fenntartásához.

Munkáját minden megyei tagunk nevében ezúton is megköszönöm, s kívánom, hogy még sok-sok éven keresztül segítse a Magyar Tartalékosok Szövetségét céljai elérésében.

 

Szöveg: Bíró Sándor

 

 

 

 

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.