Flórián nap Pomázon

2013.05.05 18:40

Flórián nap Pomázon

 

A Pomáziak büszkék lehetnek tűzoltóikra! No, ezt nem csak a jelenkor eredményei mondatják velem, hanem a dicső múlt is, ugyanis az idén ünneplik 110 éves fennállásukat. Néhány sorban nem lehet erről az elmúlt 110 évről számot adni, történetüket bemutatni, és nem is lenne méltó egy ilyen nagy múltú szervezethez. Viszont be lehet, pontosabban be kell számolni arról a rendezvényről, amit május 04-én tartottak, Szent Flórián napján.

Az időjárás is kegyeibe fogadta tűzoltóinkat ezen a csodálatos tavaszi napon, így aztán nem volt semmi akadálya, hogy egy nagyszerű program részesei lehessünk. A 13.00 órakor hangos szirénázással a városon keresztül haladó tűzoltó gépjárművek most nem egy tűzesethez vonultak ki, hanem a Flórián napi program vette így  kezdetét.

A felvonulás a Művelődési Háznál ér véget, ahol aztán a gyerekek vették birtokukba a tűzoltó szerkocsikat. Leidinger István a Pomáz Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka konferálásával egymást követték a színvonalas bemutatók.

A művelődési ház mellett felállított színpadon megcsodálhattuk a majorette csoport előadását, majd ezt követően egy „balesetet” szenvedett gépjárműből történő műszaki mentés bemutatása következett.

Nagy sikert aratott a népes nézősereg körében a Hagyományőrző tűzoltók korhű egyenruhában, korhű eszközökkel tartott bemutatója is, majd egy kis vidámság következett.A  „Kis tűzoltó mese” most nem gyerekek, hanem felnőttek előadásában került színpadra nem kis derültséget okozva a nézőkben.

Ezután a tűzoltó zenekar percei következtek, akik megmutatták, hogy nem csak indulókat tudnak játszani. A zene perceit követően ismét a jelenkor tűzoltói léptek a „porondra”, akik egy épületben keletkezett tűzeset oltását mutatták be.

A tűzoltás után a színpadon a pomázi ifjúsági tűzoltók táncos, zenés némi „rap”-el színesített előadását láthattuk, majd végül a művelődési házban imitált gázpalack robbanás és tűzeset mentési és oltási bemutatója zárta a programok sorát. Eseményekben gazdag programot varázsoltak az érdeklődőknek a pomázi tűzoltók. Megismerhettük tevékenységük széles repertoárját, és megbizonyosodhattunk magas szintű szakmai felkészültségükről is.  A Flórián napi programon túl csak a köszönet és az elismerés jár ennek a nagyszerű csapatnak, a hétköznapok hőseinek, áldozatvállalásukért, azért amit értünk polgárokért tesznek nap, mint nap, ha bajba kerülünk.

2013. május 05.

Bíró Sándor

MATASZ Pest Megyei Szervezet elnök

Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.