A MATASZ Pest Megyei Szervezete lövész csapata "tarolt" Debrecenben!

2014.11.20 16:35

A MATASZ Pest Megyei Szervezete lövész csapata „tarolt” Debrecenben!



A MATASZ Hajdú-Bihar megyei Szervezete, 2014. november 15-én rendezte meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége régiós lövész versenyét, Debrecenben, a Városi Lövész Egylet Apafai lőterén. A MATASZ Pest Megyei Szervezetének tagjai is úgy érezték, hogy helyük van egy ilyen népszerű baráti találkozón, s bár a csapat tagjai közül volt, aki a tapasztalatgyűjtést tűzte ki legfontosabb elérendő célként, de az eredményesség sem voltháttérbe szorítva. Előzetes regisztráció után a kora hajnali órákban, három fős csapattal indultunk a  sötét és ködös késő őszi útnak. Bő két órás autózás után időben, szerencsésen megérkeztünk a lőtérre. Ez köszönhető volt annak, hogy rutinos csapatkapitányunk Glicza Csaba már ismerte a környéket. Ekkor már sokan vártak az újabb regisztrációra, a szükséges papírok kitöltésére, aláírására. Ezt a verseny során mi is megtettük néhányszor. Ez egy kicsi kritikaként is felfogható! Az induló versenyzők létszáma száz felett volt, ezért eleinte a tömeg kissé kaotikusnak tűnt. A verseny megnyitójára a köddel együtt lassacskán kitisztult a helyzet.

A lövészet TOZ 8 kispuskával, 50 méterre levő lőlapra, vette kezdetét. Minden versenyző kapott 13 darab lőszert. Három próba után tíz lövést értékeltek. A versenyzőknek segítséget nyújtott, hogy minden lövést után, távcsövön lehetett ellenőrizni a célzást és esetleg, ha kellett módosítani.

A pisztoly lövészetet is 0.22 kaliberrel hajtottuk végre, 15 méterre levő lőlapokra. Itt is 3 próba és 10 értékelt lövésre volt lehetősége a versenyzőknek.
 
A lövészetek közötti várakozási időkben bőven volt idő a beszélgetésekre, régi barátságok felelevenítésére és új  kapcsolatok teremtésére.  Széles társadalmi réteg vett részt a versenyen. A hajdan volt rendőrök, határőrök és katonák mellett szép számmal voltak diákok, polgárőrök, katonai hagyományőrző egyesületek tagjai is.
Én magam is találkoztam olyan régi katonatársakkal, akikkel huszonhét évvel ezelőtt szomszédok voltunk az akkor még népes vidéki helyőrség tiszti lakótelepén.

A szervezők gondoskodtak a résztvevők étkeztetéséről is. Pogácsa volt a tízórai és babgulyás az ebéd. Megjegyzem, hogy minden elismerésünk a szakácsé, az ízletes falatokért!

A verseny 13 órára befejeződött. Ezután következett a kiértékelés és az eredményhirdetés, amit már sajnos sokan nem vártak meg. Mire a dobogóra állhattak a helyezettek, kint már besötétedett.
A MATASZ Pest Megyei Szervezetének csapata most sem vallott szégyent. Elhoztuk a csapatverseny kispuska, pisztoly és az összesített első helyezéseket, valamint a vándorserleget. A pisztoly egyéni értékelésben Glicza Csaba ezüst érmes, míg az összetett értékelésben bronz érmes  lett.

Sötét este és sűrű köd ereszkedett ránk mire oklevelekkel, érmekkel, serlegekkel felpakolva, de elégedetten indultunk haza.
A jövőre vonatkozó fő célkitűzésünket is megfogalmaztuk!
Meg kell védenünk az idén elnyert vándorserleget!

Ezen Leszünk!



Kovács Miklós nyá. alezredes

 
Vissza

Keresés

© 2013 Minden jog fenntartva.